Sluit je aan bij het grootste clubhuis van Nederland en bouw mee aan het netwerk voor actieve sport- & spelliefhebbers!

Het Play-off platform is dé thuisbasis voor sporters en spelletjesfanaten die op zoek zijn naar meer uitdaging, waardering en verbinding in de wereld van sport en spel. Het is de ultieme digitale ontmoetingsplaats waar liefhebbers samenkomen.

Hier ben je onderdeel van het grootste "clubhuis" van Nederland, waar vraag en aanbod samenkomen voor allerlei fysieke activiteiten zoals schaken, darten, padel, tafeltennis, Jenga, cornhole, 30 Seconds, en meer. Het is de plek waar vrienden gemakkelijk afspraken kunnen maken, waar nieuwe vriendschappen ontstaan en waar elk spel dat je speelt wordt bijgehouden.

Play-off is waar de fysieke en digitale wereld samenkomen, waar iedereen kan deelnemen aan competities en evenementen, en waar samen spelen wordt beloond. Maar het is vooral een plek die Nederland verbindt door onze gedeelde liefde voor spel en sport.

De Voordelen

Event Manager
Vergeet Excel. Een toernooi of competitie organiseren is vaak tijdrovend en tijd is kostbaar. Als bedrijfsleider, eigenaar of vrijwilliger zitten je dagen al snel vol en het laatste waar je zin in hebt is het maken van een toernooischema. Binnen het Play-off dashboard zit een toernooiplanner dat ervoor zorgt dat dit hele proces digitaal verloopt. Zo hou jij tijd over om te zorgen voor de leuke randzaken van zo een toernooi (extra personeel, extra inkoop, aankleding etc.).

Pushberichten naar alle leden
Heb je een leuk event gepland, stuur dan een bushbericht naar alle leden. Pushbericht naar specifieke groepen

Meer een specifiek event of doelgroep?
Selecteer de groepen en verstuur doelgericht jouw melding.

De ongebonden sporter bereiken?
Maak jouw event openbaar en bereik de ongebonden sporter bij jouw in de buurt

Contact opnemen met een lid
Op zoek naar de contactgegevens van een specifiek lid. Zoek het lid op in de ledenlijst en maak eenvoudig contact.

Extra (ver)binding binnen de leden
Leden kunnen elkaar via de app uitdagen. Reserveer een tijd en speel de wedstrijd. Registreer de uitslag en ga een nieuwe uitdaging aan! Door het registreren van de uitslag kom je automatisch in de landelijke ranglijst en ontstaat er een laddercompetitie op de jouw locatie.

Zoek een (speel)maatje
Nieuwe inwoners in de gemeente of leden van een club moeten vaak hun weg nog vinden en bestaande leden zijn opzoek naar uitdaging. Play-off zorgt voor de perfecte match!

Promoties
Daluren, een welkomstdrankje, een reservering die niet doorgaat, korting op producten, je kunt het zo gek niet verzinnen maar dan moet de doelgroep het natuurlijk wel (snel) weten. Via het play-off dashboard is dit een fluitje van een cent.

Andere spelinteresses komen samen
Als aanbieder ligt de focus vaak op een ding, een tafeltennisvereniging focust zich op tafeltennis, een voetbalvereniging op voetbal en de horeca op eten & drinken, ongenuanceerd uiteraard. Maar iemand die tafeltennist kan basketbal misschien ook wel leuk vinden of darten of klaverjassen. Met deze inzichten kun je gemakkelijk je klanten bedienen door eens wat anders voor hen te organiseren.
En is het niet zonde als jouw clubhuis op dinsdagavond leeg is door de regen bijvoorbeeld… (tennis gaat niet door maar kom gezellig klaverjassen!)

Zet jouw locatie op de kaart
Als locatie heb je de keuze om alleen zichtbaar te zijn voor leden of om deze openbaar te maken zodat je zichtbaar bent voor alle gebruikers die geïnteresseerd zijn in jouw aanbod.

Kosten

Als start-up zijn wij gebaat bij zoveel mogelijk locaties die zich aansluiten bij Play-off en hun evenementen via Play-off willen vullen. Op deze treden locaties op als ambassadeurs van Play-off. Op dit moment is het aanmelden als locatie daarom nog geheel gratis.

Wie u vooraf gingen

Dat padel populairder is dan ooit zal niemand ontgaan zijn. Reden genoeg om een afspraak te maken met Coronel Sports in Huizen om te zien of we iets voor elkaar konden betekenen. Ondanks het feit dat Play-off nog maar net live was hoefde eigenaar Frank Klein niet lang na te denken over een samenwerking: ”Play-off stelt ons in staat een community te bouwen binnen onze club. Wanneer je als commerciële partij het verengingsgevoel weet te creëren dan doe je het goed”. En zo ontstond er een interne ladder competitie waarbij men zich kon kwalificeren voor een gezellig eindtoernooi waarbij de nummers één een contractbaan voor een half jaar wonnen!

Na nog twee succesvolle King of the Courts events is er besloten om er vier extra padelbanen bij te bouwen en zijn we inmiddels uitgegroeid naar een evenement met 16 teams op 3 verschillende niveaus.   

Toen Play-off mij benaderde om een event te organiseren hoefde ik niet lang na te denken. De zaterdag bestaat voornamelijk uit ouders die een kopje drinken terwijl hun kind(eren) aan het zwemmen zijn. Na het zwemmen krijgen de kinderen nog wel een chipje en wat limonade en dan gaat rond 17uur het zwembad dicht. De gymzaal is dan ook doorgaans leeg wat mij de ideale mogelijkheid geeft om iets leuks te organiseren. “Leegstand is immers doodzonde”, aldus Erwin Boot. Het eerste event wat ik via Play-off deed was een tafeltennistoernooitje. Dit werd opgevolgd door een pokertoernooi en daarvan staat inmiddels alweer de derde gepland!

Op het journaal hoorde wij dat de KNSB plannen had voor een schaak app waarbij je makkelijk mensen met het zelfde speelniveau kunt uitnodigen om fysiek een potje te schaken. Waarom iets opnieuw ontwikkelen als Play-off dezelfde functionaliteiten biedt dachten wij, dus hoogste tijd voor een belletje naar de Schaakbond. Daarin werd duidelijk dat ze een samenwerking zijn aangegaan met de app Chessfellow. Maar omdat Play-off meer is dan alleen schaken was de interesse toch gewekt. Directeur Dharma Tjiam: “Wij zagen vooral de toegevoegde waarde dat het platform meerdere type spellen aandoet. Het geeft ons goede mogelijkheden om de thuisschakers aan ons te binden”. In samenwerking met de Schaakbond hebben zo’n 60 schaakverenigingen zich letterlijk op de kaart gezet in de app. Ter ere van het 150-jarige bestaan van de KNSB hebben wij samen met deze clubs lokale simultaanwedstrijd georganiseerd waarbij de winnaars zich kwalificeerden voor het grote Beat the Master simultaan op het jubileumfeest in het Spoorwegmuseum.

Play-off is het platform
die de sport en spelwereld bij elkaar brengt